Sot është Dita Botërore e Vajzave

Sot është Dita Ndërkombëtare të Vajzave, e përcaktuar në vitin 2021 nga Organizata e Kombeve të Bashkuara.

Kjo ditë është shënuar  për të promovuar fuqizimin e vajzave dhe përmbushjen e të drejtave të tyre njerëzore, shkruan Rescue.

Dita e Vajzës gjithashtu përqendron vëmendjen në sfidat me të cilat përballen ato, si dhuna, pabarazia në arsim dhe martesa.

Reklama