Shkrimtari nga Rahoveci Fahredin Shehu nderohet me çmime nga Akdemia e Luganos në Zvicër

Shkrimtari i njohur kosovar, që vjen nga Rahoveci, Fahredin Shehu, është shpërblyer me plaketën e artë presidenciale dhe Diplomën e Doctor Honoris Causa si dhe Akademik honorabël pranë Akademisë Universum në Lugano të Zvicrës.

Fahredin Shehu njihet qysh herët, për punën e tij kreative, ndonëse është shpërblyer me çmime të rëndësishme si: Medalje e artë nga Filipine për letërsinë si urë lidhëse mes kombeve, çmimi Veilero në Itali, çmimi Naaji Naaman në Liban etj.

Shehu është autor i 18 librave të botuar ku nëntë prej tyre në Anglisht, Italisht, Serbisht, si dhe ka hartuar disa Antologji të poezise bashkëkohore.

Është i përkthyer në dhjetra gjuhë botërore si anglisht, frëngjisht, spanjisht, greqisht, hebraisht, persisht, kinezisht, japonisht, bahasa, malteze, frisiane, bullgarisht, rumanisht, serbisht, maqedonisht, gjuhë rome etj., dhe ka marrë pjesë në shumë festivale botërore si në Maqedoni, Francë, Belgjikë, Itali, Malta, Izrael, Liban, Egjipt, Turqi etj. Shehu është drejtor për kulturë të Inner Child Press International LTD në New Jersey.

Fahredin Shehu është drejtor i festivalit ndërkombëtar të poezisë i cili mbahet tash e pesë vite, çdo shtator në Rahovec.

Krijimtaria e tij e pasur është e përbërë nga veprat, “NUN”- përmbledhje me poezi mistike, 1996 botim autori, “SHUMËSI E PADUKSHME’- Prozë poetike, 2000, botim autori, “NEKTARINA”- Roman epik transcendental, 2004, sht. Botuese, Rozafa Prishtinë projekt i Ministrisë së Kulturës Rinisë dhe Sporteve të Kosovës, “ELEMENTAL 99”- Tregime të shkurta poetike, 2006, Qendra për mendim pozitiv, Prishtinë, “KUN”- Përmbledhje me poezi të lirikës transcendentale, 2007, Sht. Botuese LOGOS-A, Shkup dhe botime të shumta në gazeta e revista. Zëri

Reklama