Shkëlzen Maliqi, i vetmi që mbron mini-shengenin: Mundësi e mirë për Kosovën

Publicisti Shkëlzen Maliqi ka folur për ‘Mini-Shengenin, duke thënë se pjesëmarra e Kosovës në organizimin e ‘Mini-Shengenit’ do të mbronte interesat e saj politike dhe ekonomike.

“Analisti politik Shkëlzen Maliqi ka thënë se nëse Kosova do të merrte pjesë në nismën e Mini-Shengenit dhe t’i mbronte interesat e saj atëherë pjesëmarrja do të ishte edhe në favor të saj”.

Ai tha se fillimi i kësaj iniciative ishte e mbrapsht qysh në fillim, por se Kosova nuk është dëmtuar nga kjo,

“Termi Mini-Shengen është një titull gazetaresk më shumë. Kjo ka filluar mbrapsht sepse nuk është takimi i parë, por i tretë. I pari ka qenë disi i arsyetueshëm, në kuptimin që takimi i parë që u mbajt në Novi Sad është shfrytëzuar nga Aleksandar Vuçiqi duke i ftuar Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut para vendimit për hapjen e negociatave, si një lloj ndihme që është kuptuar. Por kjo qysh në fillim ka qenë pak e komplikuar”. këtë Maliqi i ka pohuar në ‘Info Magazinë’

‘Kosova nuk po hynë në një projekt që i ka rregullat e tij, por që duhet t’i mbrojmë interesat tona. Sa i përket lëvizjes së lirë mund të jetë e dobishme edhe për ne. Po ashtu janë do mjete që do të investohen për harmonizimin e programit”.”

Ndërsa Maliqi ka folur edhe për kryeministrin Edi Ramën, duke e quajtur vizionar dhe arrogant njëkohësisht.

“Nuk pajtohem me mënyrën që po e trajtojn këtë çështje. Nuk kemi nevojë të mendojmë në këtë nivel. Rama është vizionar por ndonjëherë është edhe arrogant e ka pikëpamjen e vet”,ka thënë Maliqi.

Reklama