Pamja satelitore e ciklonit i cili gradualisht po mbërthenë Ballkanin

Cikloni i fuqishëm i cili gjendet afër Italisë jugore po shkakton reshje të fuqishme shiu si dhe stuhi të fuqishme posaqërisht në kroaci dhe Bosnjë dhe Hercegovinë.

Reshje shiu ka edhe në Slloveni, Mal të Zi dhe pjesërisht në Shqipëri. Gjatë orëve të ardhshme reshjet vetëm se do të intensifikohen në tërë rajonin, ndërsa në viset kodrinore- malore në Bosnjë, Kroaci dhe Slloveni priten edhe reshje të dendura bore. Për momentin vetëm disa pjesë të Kosovës janë pa reshje!

Nga Kroacia raportohet për erëra uraganike, kurse nga Bosna raportohet për vërshime të cilat nga çasti në çast vetëm se po përkeqësohen.

Cikloni do të qëndrojë disa ditë mbi Gadishullin Ballkanik duke shkaktuar reshje të mëtutjeshme, ndërsa reshje dhe shtrnëgata priten edhe në Shqipëri. Në Kosovë sot priten lokalisht, ndërsa nesër do të jenë më të fuqishme dhe më gjithëpërfshirëse./Meteoballkan

Reklama