Mungesa e shitjes, fermeri përplas shalqirin përtokë

“Shiko si është bërë ky! Na, shiko ka mbaruar! I është ngrënë zemra, a ka më zëmër ky?!”-thotë një fermer nga Lushnja për kamerat teksa përplas përtokë shalqinin e pa shitur.

Mungesa e tregut të shitjes ka bërë që tonelata me shalqinj të kalben në arë.

Çmimi i shitjes ka qenë disa herë më i ulët se kosto dhe për rrjedhojë ata dalin më humbje. 60-70 lekë/kg është kostoja e prodhimit ndërkohë që për 1 kg kostoja e shitjes shkon nga 5-15 lekë/kg.