Latifi: Gjendja po stabilizohet pas reshjeve, Komuna ndërhyu në qytet e fshatra

Kryetari Smajl Latifi ka reaguar pas vërshimeve në Rahovec.

Ai ka thënë se gjendja ka filluar të stabilizohet pas të reshurave të pasdites së sotme.

Latifi ka njoftuar se Komuna ka intervenuar në të gjitha lokacionet, në qytet e fshatra, e veçanarisht në Rahovec, Brestoc, Fortesë e Potoqan të Poshtëm, ku sipas tij, gjendja ishte më e rëndë.

Njoftimi i plotë:

Pas situatës së krijuar nga reshjet e dendura dhe të rrëmbyeshme atmosferike sot, gjendja ka filluar të stabilizohet!

Komuna ka intervenuar në të gjitha zonat më kritike në qytet dhe fshatra, sidomos në Rahovec, Brestoc, Fortesë, Pataqan të Poshtëm e Sopniq, ku gjendja ishte më e rëndë.

Problemet më të mëdha janë hasur në qytet dhe në vendbanimet e sipërthëna, ku është dashur edhe angazhimi i “Eko Regjionit”, “KRU Gjakovës”, Njësia e Zjarrëfikjes dhe Shpëtimit, Policia e Kosovës, kompanitë vullnetare si dhe qytetarë vullnetar, të cilëve ju jemi shumë mirënjohës!

Ekipet e Komunës së Rahovecit janë akoma në terren dhe në dispozicion të qytetarëve, konkretisht drejtoritë e Shërbimeve Publike, Bujqësisë, Emergjencave dhe Urbanizmit.

Sipas asaj që pamë, kemi dëme në amvisëri dhe në bujqësi, vlerësimi i të cilave do të bëhet në ditët e ardhshme.

Ne po e përcjellim me vëmendje situatën dhe jemi të gatshëm të kryejmë gjithë atë që mundemi, në mënyrë që ta kapërcejmë bashkërisht sa më lehtë gjendjen.

Reklama