KQZ: Deri në orën 15:00 kanë votuar 32.43 për qind të qytetarëve

KQZ-ja ka njoftuar se deri në orën 15:00 kanë votuar 32.43 për qind e qytetarëve me të drejtë vote apo 567 mijë e 934 votues nga 1 milion e 794 mijë e 862 votues.

Deri në të njëjtën kohë, në zgjedhjet e parakohshme për Kuvendin e Kosovës të vitit 2019, kishin votuar 29.28% e votuesve apo 554 mijë e 750 votues nga 1 milion e 937 mijë e 868 votues.

Kryetarj e KQZ-së Valdete Daka ka thënë se raportimet që po bëhen nga mediat në lidhje me problemet e mundshme gjatë procesit të votimit janë duke u trajtuar me seriozitet duke bashkëpunuar me institucionet tjera, Prokurorinë e Shtetit dhe Policinë e Kosovës.

Në komunat e veriut është numri më i madh i votuesve, në Zubin Potok mbi 67 për qind, e Zveçan mbi 60 për qind. Në Prishtinë numri i votuesve deri në ora 15:00 është 39.48 për qind.

Reklama