Kosova voton sërish, 21 komuna në balotazh

Në 21 komuna të Kosovës sot zhvillohet rundi i dytë i zgjedhjeve lokale të 17 tetorit.

Numri i qytetarëve me të drejtë vote në këto 21 komuna është 1 milion e 260 mijë e 571 votues.

Edhe për këto zgjedhje, janë shtypur më pak fletëvotime, rreth 10% apo rreth 125 mijë fletëvotime me pak se numri i përgjithshëm i votuesve të këtij rundi.

Votimi do të mbahet në 1,638 vendvotime ndërkohë që, KQZ-ja do të mundësojë edhe votimin e personave me nevoja dhe rrethana të veçanta si dhe të atyre të infektuar me COVID-19.

KQZ-ja ka pranuar për zgjedhjet e rundit të dytë 1,571 pako me fletëvotime nga jashtë, të cilat janë dërguar nga mërgata nga 29 tetori deri më 12 nëntor.

Ndërkaq, numri i vëzhguesve që do ta monitorojnë rundin e dytë është 10,510.

Komunat ku do të mbahen zgjedhjet për balotazh janë: Prishtina, Prizreni, Gjakova, Gjilani, Podujeva, Kamenica, Drenasi, Dragashi, Istogu, Kaçaniku, Klina, Fushë-Kosova, Obiliqi, Rahoveci, Shtimja, Vitia, Vushtrria, Malisheva, Juniku, Mamusha dhe Kllokoti.

Reklama