Konjufca: Thaçi është dirigjent i rastit “Gylenistët”

Shefi i grupit parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, Glauk Konjufca, në seancën e jashtëzakonshme për raportin e hartuar për rastin “Gylenistët” ka thënë se së pari duhet të shihet dëmi që kjo ngjarje i ka bërë shtetit të Kosovës.

“Mund të konkludojmë që pushtetarët tanë kanë vendosur një relacion, unë do të thoja të vasalitetit mes Kosovës dhe një pushteti politik të një shteti tjerët. Kjo nuk duhet të ndodhë dhe kjo e dëmton Kosovën shumë. Pra nëse shihet se si ka ardhë urdhri dhe kërkesa prej pushtetit të Turqisë dhe qysh është zbatuar ajo kryekëput nga institucionet tona, kjo tregon që shteti i Kosovës po zhvillon marrëdhënie vasaliteti me shtetin e Turqisë.

Sipas Konjufcës, vendit i është bërë dëm i jashtëzakonshëm derisa në këtë mënyrë është dëmtuar edhe procesi për aplikim në Këshill të Evropës.

“Është bërë një dëm i jashtëzakonshëm sa i përket institucioneve të BE-së dhe institucioneve tjera evropiane në dy dimensione. Ju e patë që Komisioni Evropian e kishte listuar këtë ngjarje si një nga dështimet më të mëdha të shtetit të Kosovës, mënyrën e dëbimit të gjashtë shtetasve turq. Përmes kësaj është dëmtu procesi ynë për me apliku në Këshillin e Evropës sepse respektimi i të drejtave të njeriut është elementar”, shtoi ai.

Konjufca tha tutje se dita e deportimit ka treguar edhe se institucionet më të larta të sigurisë në vend, përfshirë edhe Presidenca, janë të përfshira në shkelje të rënda.

“Ky rast i deportimit tregon se prej presidencës deri te AKI-ja, policia e gjyqësori janë të përfshira në këto shkelje të rënda. Qysh datën e nesërme kur pati ndodhë ky deportim i kemi pas tri deklarata të tre zyrtarëve të lartë të shtetit. Prej zhvillimit të ditëve pasi që kjo ngjarje ndodhi mund të thuhet se presidenti Thaçi ka qenë dirigjenti i kësaj ngjarje të rëndë”, përfundoi ai.

Reklama