Home Opinione

Opinione

Sindikata e pyeti anëtarësinë e vet, po ti Albin pyet njeri?

E drejta e Qeverisë populliste dhe të vetmjaftueshme (që përdor popullin, e nuk i shërben atij) është përplasur me të  drejtën elementare të kërkimit...

Si të luftohet inflacioni

Shkruan: Muhamet Spahiu Çdo ditë e më shumë inflacioni po bëhet më shqetësues. Rritje të tilla të mëdha të inflacionit kontribuojnë në paqëndrueshmërinë e tregut...

A mund ta parandalojmë Luftën e Tretë Botërore?

Për të parandaluar shpërthimin e Luftës së Tretë Botërore, e cila mund të përfshijë edhe përdorimin e armëve bërthamore, superfuqitë e botës kanë zhvilluar...

Ka je ma vonë? Esati është normal, jo ne

Në rrjetin social TikTok, po zhvillohet një jetë paralele. Të rinjtë e të rejat, kanë ndërtuar një realitet të ri larg Instagramit e Facebook-ut,...

Pse ngriten çmimet?

Shkruan: Daut Dauti Gazetarët e huaj në Ukrainë, në mesin e tyre edhe Tim Judah, me të cilin bisedova para pak ditësh, lajmërojnë se në...

Rahoveci – qyteti i verës dhe rakisë

Shkruan: Berat LUZHA -  Shtegtime nëpër Atdhe (CXXXIII) Rahoveci është një qytet karakteristik, krejt i veçantë; qytet i vjetër me shtëpi të mbuluara me rrasa...

A është PSD Vetëvendosja e re?

Editorial nga RahoPress Meqë Vetëvendosje erdhi ne pushtet, ka një bindje që në opozitë është e nevojshme të jetë një Vetëvendosje e re, që kundërshton...

Mbysim pleq, vjedhim varfanjakë

Editorial nga RahoPress 1830 qytetarë kanë vdekur pas infektimit me koronavirus prej ardhjes së pandemisë në Kosovë. Mbi 50 mijë qytetarë kanë humbur vendin e...

Editorial: Kosova – vendi që i bën me famë mbrojtësit dhe jo ndjekësit e krimit

Editorial nga RahoPress Katër-pesë sekonda të shtatorit 2018 morën vëmendjen e shoqërisë tonë gjatë gjithë kësaj jave. Brenda atyre sekondave, e shohim një 18 vjeçar...