Eksperti i bletarisë të shtunën në Rahovec, ligjëron për sëmundjet dhe kultivimin e bletëve në dimër

Shoqata e Bletarëve “Rahoveci” do të organizojë një ligjëratë lidhur me përgatitjen e bletëve për sezonin dimëror dhe sëmundjet e ndryshme që prek ato.

Sipas një njoftimit, kjo ligjëratë do të mbahet nga një profesor i spikatur i kësaj fushe që vjen nga Shqipëria.

Profesor Agim Nelaj do të jetë në Rahovec për të ligjëruar, në hapësirën e Kuvendit Komunal të Rahovecit nga ora 11:00.

Temat e ligjërimit, sipas njoftimit, kanë të bëjnë me përgatitjen e bletëve për dimërim, si dhe për sëmundjen shkatërruese të bletëve të njohur si Nozema Cerana.

Organizatorët ftojnë të gjithë bletarët rahovecas që të marrin pjesë në këtë organizim.