Dy vëllezërit shqiptarë që u shpëtuan masakrave serbe, bëhen biznesmenë të suksesshëm në Amerikë

Dy vëllezër kosovarë, të cilët u larguan nga lufta e viteve 1998-99 në Kosovë, janë shndërruar në tregim suksesi në Shtetet e Bashkuara. Ata thonë se tashmë po e jetojnë ëndrrën amerikane.

Njëri prej tyre i përshkruan tmerret e luftës në Kosovë dhe gjendjen e rëndë para se të largoheshin drejt Shteteve të Bashkuara. “Shtëpitë bombardoheshin para syve tanë, kishte vrasje, vrasje masive dhe masakra”, tha ai.

Etrit Demaj, i mbijetuar i luftës tregon se si ai dhe familja e tij ishin detyruar të flinin në veturë për tri ditë derisa e kishin kaluar kufirin mes Kosovës dhe Maqedonisë. Ai gjithashtu tregon se si nëna e tyre u kishte futur para në xhepa, në rast se ata do të ndaheshin me forcë nga prindërit.

Për fat të mirë, ata nuk ishin detyruar të ndahen nga njëri-tjetri dhe nga Maqedonia arritën në Detroit të Shteteve të Bashkuara.

Në Shtetet e Bashkuara, ata fillimisht e hapën një biznes familjar, një restorant. Më pas, ata filluan të merren me sektorin e pasurive të paluajtshme dhe qiradhënie. Njëri prej vëllezërve studioi për banka, ndërsa tjetri për menaxhim.

Në vitin 2013, ata e themeluan kompaninë “Rocket Fiber”. “Kompania jonë e ofron internetin më të shpejtë dhe më të besueshëm në Detroit dhe tashmë jemi të lidhur me tri qytete të tjera për internetin më të shpejtë në botë”, thotë Demaj.

Reklama