Drejtoria e Bujqësisë apelon te qytetarët e Rahovecit: Kujdes nga zjarret

Drejtoria e Buqësisë e Komunës së Rahovecit ka apeluar te të gjithë qytetarët që të kenë kujdes nga zjarret, pasi që tash është kohë e rrezikshme që të digjen hapësirat pyjore për shkak të rritjes së temperaturave.

Drejtoria ka njoftuar se tashmë drejtori Berat Duraku bashkë me vëzhguesit e zjarreve gjenden në terren për të parandaluar rreziqe të tilla.

Njoftimi i plotë:

APEL

Apelojmë qytetarët e Komunës sonë që të kenë kujdes nga ZJARRET!

Andaj apelojmë qytetarët të cilët bëjnë vikend në pyje publike dhe private, ju lutemi kujdes gjatë kohës të cilën e kaloni në Pyje.

Temperaturat janë në rritje dhe një pakujdesi e vogël edhe e paqëllimshme të jetë ajo, mund të shkaktojë dëme të mëdha në pyje publike dhe ato private.

Drejtori i DBPZHR-së së bashku me vëzhguesit e zjarrëve gjinden në vëzhgimin e tereneve në parandalimin e zjarrëve pyjore.

Lusim qytetarët nëse shifni ndonjë zjarrë sado i vogël që të jetë, lajmëroni qendrën operative emergjente nr. 112, Policin e Kosovës, B. Zjarrëfiksave 193. Autoritetin pyjor Komunal, apo rojet e pyjeve në Rahovec.

Presim bashkëpunim me ju!

KUJDES NGA ZJARRET!