Home Opinione

Opinione

Pse është e pamundur të mposhtet nacionalizmi?

Ideja që njerëzit formojnë fise të veçanta bazuar në një gjuhë, kulturë, përkatësi etnike dhe vetëdije të përbashkët, dhe që grupe të tilla, duhet...

Etaloni i së keqes në Evropë: “Jemi bërë si Shqipëria”!

Shkruan; ENTON PALUSHI Jan Boehmerman nuk është një komedian nga këta që sheh në Shqipëri. Satira e ka vendosur shpesh në situata të sikletshme gjermanin...

Anadrinia në kujtesën folklorike

Shkruan; Bedri ZYBERAJ Podrimçak hë inatçi Mos e le turkun me hi! Ndarjet dhe njësitë regjionale e sidomos emërtimet dhe shtrirja dhe përkufizimi i tyre gjeografik paraqesin...