22 vjet nga Masakra në Krushë të Madhe

22 vjet më parë në Krushë të Madhe nga forcat serbe janë masakruar 243 persona.

Poashtu janë djegur edhe 893 shtëpi private dhe shoqërore.

Kjo masakër është më e madhja që ka ndodhur në Kosovë gjatë luftës së viteve 1998-1999.

Shumë persona nga ky fshat vazhdojnë të jenë të pagjetur.

Masakra në Krushë të Madhe ishte pjesë e aktakuzës për krime lufte kundër kasapit të Ballkanit Sllobodan Millosheviq dhe disa udhëheqëseve të tjerë politikë e ushtarakë serbë.

Pavarësisht kësaj, për këtë masakër, asnjëherë nuk pati një proces të mirëfilltë hetimor dhe askush nuk është dënuar drejtpërsëdrejti për krimet e kryera në këtë fshat.

Reklama